Begeleiding

Wat is uitvaartbegeleiding? Wellicht is een betere term: het verzorgen van een afscheidceremonie. In samenwerking met jouw uitvaartverzorger organiseren wij een passend afscheid.

Samen bespreken we in alle rust wat je wensen zijn. We gaan op zoek naar een ceremonie die recht doet aan het levensverhaal van jouw dierbare en waar jij je ook in kunt vinden.

Als je de uitvaart van een geliefde wilt regelen

Als jullie gesprekspartner sta ik naast jullie. Wanneer jullie dierbare overleden is en jullie wensen een ceremonie met o.a. een christelijke sfeer en inhoud, maken we een afspraak voor een gesprek. Jullie wensen, levensvragen, verhalen, muziek en geloof, staan in dat gesprek centraal. Samen ontwerpen we dan een passende ceremonie die ik ook zal leiden.

Een 4-6 weken na de ceremonie neem ik contact met jullie op om te horen hoe het gaat. Misschien zijn er nog vragen of feedback, vinden jullie het fijn om herinneringen op te halen of na te denken over een nieuw toekomstperspectief: ”Hoe nu verder?”

Ook bij dit moment van nazorg staan jullie wensen centraal. Samen koffie of theedrinken kan soms al voldoende zijn, of samen de DVD van de uitvaart bekijken, samen bidden, Bijbel lezen, troost en rust vinden bij God. Jullie mogen het zeggen.

 

Als je wilt sparren over jouw eigen uitvaart

Als jouw gesprekspartner sta ik naast je. We maken een afspraak voor een gesprek (of gesprekken). Jouw levensvragen, jouw verhaal en geloof, jouw gebeden staan in die gesprekken centraal.

Als je voelt of weet dat het laatste afscheid nabij is en je hebt behoefte om te sparren over een passende ceremonie, dan kunnen we samen een ceremonie ontwerpen. Als je wilt, dat – als het moment daar is – ik de ceremonie leiden zal, spreken we dit met elkaar af.

Een 4-6 weken na de ceremonie neem ik contact met jouw familie of je nabestaanden op om te horen hoe het gaat. Misschien zijn er nog vragen of feedback, vindt men het fijn om herinneringen op te halen of na te denken over een nieuw toekomstperspectief: ”Hoe nu verder?”

Ook bij dit moment van nazorg staan jullie wensen centraal. Samen koffie of theedrinken kan soms al voldoende zijn, of samen de DVD van de uitvaart bekijken, samen bidden, Bijbel lezen, troost en rust vinden bij God. Jullie mogen het zeggen.

Informatie over prijzen

De prijzen zijn afgestemd op jouw wensen en kunnen dus variëren. Meestal wordt gekozen voor de optie volledig, dit houdt in:

  • voorbesprekingen, incl. (digitale) contactmomenten
  • voorbereidingen ceremonie
  • ceremonie leiden of begeleiden
  • teksten
  • toespraak
  • nazorg

De prijs hiervan bedraagt € 575,-.  BTW is niet van toepassing.
Geen reiskosten binnen Zoetermeer, buiten Zoetermeer zijn de reiskosten € 0,30 p/km.

Onze Viering ster